Actualigat

Tres cops de sort, de Sheila Turnace

Acabem de tancar Tres cops de sort, de Sheila Turnace, publicat Viena Edicions dins la fabulosa col·lecció El jardí secret de Viena. La traducció és de Marc Donat.

La Mo LoBeau és una nena d’onze anys que viu a Tupelo Landing amb els seus pares adoptius, el Coronel i Miss Lana, propietaris del cafè del poble. A Tupelo Landing no hi passa mai res, és un petit poble de Carolina del Nord amb un cafè, cotxes vells però ben cuidats, un alcalde i una mestra d’escola… Però l’estiu en què la Mo ha de passar a sisè curs a l’escola, un dels habitants del poble, en Jesse Tatum apareix mort i capgira la vida d’aquest tranquil paratge, aquesta mort i l’arribada d’un policía de la capital reobre un antic atracament no resolt i la Mo i el seu millor amic, en Dale, faran mans i mànigues per col·laborar en la resolució d’aquests misteris des de la seva pròpia agència d’investigació, Detectius Desesperats.

Ens ho hem passat molt bé amb Tres cops de sort i ens ha passat que quan hem acabat de llegir-lo hem buscat si Tupelo Landing existeix i hem descobert que hi ha uns quants pobles i ciutats anomenats d’aquesta manera, però no n’hi ha cap a l’estat de Carolina del Nord (o no l’hem sabut trobar). El Tupelo més important dels Estats Units és capital del comptat de Lee, a l’estat de Mississipí. En tot cas, ens ha vingut molt de gust conèixer la Mo LoBeau i els entranyables, divertits, estrafolaris i carismàtics personatges que l’envolten i la cuiden com el detectiu Starr, l’àvia Lacy Thornton o el germà gran d’en Dale, en Lavender.

Buscant hem descobert que la Mo i en Dale en la seva publicació original viuen més aventures, perquè Tres cops de sort és el primer d’una d’una sèrie anomenada Mo & Dale Mysteries i que als Estats Units ja va pel quart volum. Us ensenyem les portades.

Tres cops de sort (Three Times Lucky) és guanyadora del prestigiós premi Newbery.

Ens encantaria saber que Viena Edicions té previst (en algun futur esperem que no molt llunyà) publicar també les següents aventures d’aquesta parella de detectius que es fan estimar tant i tant.

Què us sembla? Us atrau aquesta història?

I la vostra pila de lectures, com va? Us llegim!

Fitxa:

Títol: Tres cops de sort
Escriu: Sheila Turnage
Edita: Viena Edicions
ISBN: 9788418908408

Pàgines: 328
Preu: 19,00 euros