Actualigat

Sunakay, de Meritxell Martí i Xavier Salomó

Un rem que s’enfonsa a l’aigua. Al costat un recipient de plàstic. Un altre recipient. Una muntanya de recipients. Un mar infestat de plàstic, de muntanyes de plàstic flotant, com si fossin illes. Es veu més plàstic i residus que aigua. Dues germanes, la Sunan i la Kay, sobreviuen buscant entre la brutícia, entre illes i tones de plàstic. La Kay és la que fa les immersions perquè és la que millor aguanta la respiració sota l’aigua. El problema però és que ella és l’únic que viu en el mar, un mar mort, un mart que la contaminació ha destruït. Sunakay és el nom que rep la illa en la que les dues germanes tenen casa seva, la seva illa, el seu món.

Un dia la Kay, en un intercanvi amb mercaders, troba un peix, l’únic peix viu que queda i que es converteix en el tresor més preuat i és que aquest peix és la vida, l’esperança, TOT, en definitiva, per la Kay. 

A partir d’aquí, la història va evolucionant a gran velocitat. Els fets es desencadenen i arrasen amb tot, com el tsunami que és present i que suposa la fi i al mateix temps el principi d’una nova vida. 

Aquest àlbum que publica Flamboyant és la nostra recomanació d’avui. És un àlbum preciós, amb l’estil inconfusible de les il·lustracions de Xavier Salomó i el guió emocionant de Meritxell Martí. Un àlbum que s’afegeix a la línia que van obrir amb Sota les onades, amb històries realistes però també amb un punt de fantasia que els fa accessibles tant a públic infantil com adult. 

Un àlbum per prendre consciència (més encara) sobre la crisi climàtica i les devastadores conseqüències que té la generació de residus plàstics i el fet que amb el temps hem convertit el mar en una deixalleria, inconscientment i sense pensar en el mal que hem provocat.


Els autors

Meritxell Martí és llicenciada en Humanitats i titulada en música clàssica i moderna. Ha estat professora d’Art, Cinema i Literatura a la UOC durant 10 anys. Doctora cum laude amb una tesi sobre Art a Internet. Actualment cursa el Màster Remind a la UB.

Xavier Salomó és diplomat en Dibuix i Il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona, on va obtenir el Premi Extraordinari Final de Carrera en la categoria de gravat. Ha estat dues vegades guanyador del Premi Junceda atorgat per l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya.

Fitxa:

Títol: Sunakay
Escriu: Meritxell Martí
Edita: Flamboyant
ISBN: 9788418304453
Pàgines: 104
Preu: 22,90 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻