Actualigat

Pluja d’estels, de Laia Aguilar

Aquesta setmana parlem del nou llibre de Laia Aguilar, una escriptora a qui ens estimem molt a El Gat Pelut i a qui vam conèixer (literariament) llegint Wolfgang (extraordinari) pel Nosaltresllegim. I és que molt poc temps d’obrir la llibreria la Laia ens va venir a veure i ens va fer sortir a l’Ara, parlant de les noves llibreries de Barcelona. 

Pluja d’estels, la flamant guanyadora del premi Josep Pla d’enguany ens parla d’un grup d’amics que es retroben a la casa d’un d’ells al Cap de Creus amb la intenció de passar el cap de setmana i veure l’espectacle astronòmic de les Perseides, les llàgrimes de Sant Llorenç. La Mia, el Max, el Jon, el Nis -i la seva nova parella, l’Olivia-, es tornaran a veure després de molt de temps i aquesta trobada els farà encarar pors, dubtes, neguits i els demanarà fer un pas endavant i enfrontar-se a tot allò que havien evitat durant el temps que es van deixar de veure. 

Tota la novel·la transcorre al llarg d’un sol dia i seran els records dels protagonistes els que aniran dibuixant el caràcter de cada un d’ells i és que Pluja d’estels és just això una novel·la de personatges, tal i com la mateixa Laia Aguilar explica: 

Volia fer una novel·la curta, intensa, emocional, que passés en un sol dia, ambientada en un espai natural potent i centrada en la psicologia de pocs personatges que han de resoldre un conflicte

(Entrevista de Lluís Tort a Laia Aguilar, El Punt Avui)

La lectura de Pluja d’estels és fa àgil, com fer un trajecte en cotxe, passant d’una primera marxa lenta per després anar agafant ritme -mentre es van descobrint les interioritats d’aquest grup d’amics-, i acabar a una velocitat de creuer, constant i que arriba a port segur. 

A mida que es va desenvolupant l’acció, triarem amb quin dels personatges empatitzem, i ho farem, algun d’ells ens agradarà molt i algun altre no. I ja és això, és així com et fas teva una història.

Fitxa:

Títol: Pluja d’estels
Autor: Laia Aguilar
Editorial: Destino
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-9710-294-0
Preu: 19,50€

Puntuació peluda 😻😻😻