Actualigat

Patina, de Jason Reynolds

Aquest mes, al Club de Lectura Juvenil estem llegint Patina de Jason Reynolds i aquí us avancem les nostres impressions.

“Patina” segueix la vida de Patty, una jove que es troba en una situació de canvi després de la mort del seu pare, de què la seva mare perdi les cames a causa d’una malaltia i d’haver de canviar d’escola i de casa. Entrar als Defenders, l’equip d’atletisme del barri, suposa conèixer altres joves que, com ella, han d’afrontar dificultats socials i familiars i veure que aquestes noves amistats poden ser un bon punt de suport i aprenentatge. La força de Patina com a personatge és la seva autenticitat; des seguida connectareu amb ella, amb les seves lluites i els seus triomfs.

📚💡 La sèrie Track de Jason Reynolds ens transporta a un emocionant viatge a través dels desafiaments de la vida adolescent. En el primer llibre, coneixem en Ghost un noi que ha crescut esquivant els cops de la vida que l’han volgut frenar. En Ghost, com la Patina, en Sunny i en Lu, a qui coneixerem en detall a l’última novel·la, formen part dels Defenders, un equip de nois i noies pels qui l’atletisme es converteix en la seva taula de salvació.

El ritme ràpid de la història manté els lectors enganxats mentre reflexionen sobre qüestions profundes sobre identitat i pertinença. Les històries de Ghost i Patina són colpidores, dures, però Reynolds ha creat uns personatges que t’enamoren des del principi i que malgrat la tristesa evident a les seves vides, fan pensar que hi ha esperança i que se’n sortiran.

L’autor: Jason Reynolds

Jason Reynolds és un reconegut escriptor americà de literatura infantil i juvenil. Ha guanyat diversos premis, incloent-hi el premi Coretta Scott King Honor per a llibres infantils i juvenils. Les seves obres han estat aclamades per la crítica i han tocat els cors de milers de lectors a tot el món.