Actualigat

La noia ocell, de Sandy Stark-McGinnis

De tant en tant, al llarg de l’any, ens trobem amb lectures d’aquelles que saps que portaran cua. Estem convençuts que La noia ocell, de Sandy Stark-McGinnis i que edita Blackie Books en català i castellà serà una de les més recomanades aquest tempestuós any que ens ha tocat viure.

La December és una nena d’onze anys que al llarg de la seva curta vida ha patit l’abandonament per part de la seva mare i haver de viure en diverses cases d’acollida. La seva història la prenem quan la December fa un nou canvi de casa i coneix la seva nova mare d’acollida, l’Eleanor, una dona afable que treballa com a voluntària en un centre de recuperació d’animals i també és taxidermista.

La paciència i amabilitat de l’Eleanor i el coneixement del món dels ocells que comparteix amb la December, li obriran una porta a l’esperança que fins ara no havia conegut i a la que s’havia tancat. 

La December escriu un diari que és també el desdoblament de la seva realitat i és que la nostra protagonista el que vol és convertir-se en ocell per fugir ben lluny. I per això practica cada dia i per això salta dels arbres, per aprendre a volar. 

Cal tenir molt present la resta de personatges que apareixen a la novel·la, la Cheryllynn, una nena transgènere; l’Adrian, el tutor de la December, i no podem perdre de vista la Jenny, una nena que fa bulling tant a la December com a la Cheryllynn, pressionada pels seus pares. 

Tots ells seran un vehicle més en el canvi que la December experimenta al llarg de la novel·la, aprenent a deixar-se estimar, a confiar en els altres, a acceptar el seu passat i aprendre que té força i valor per a superar els entrebancs de la vida.

L’habitació queda en silenci. L’Adrian no oblidarà el que li acabo de dir avui, i jo no oblidaré mai que tinc la capacitat de superar qualsevol cosa.

Llegiu-lo i voleu amb la December.

Fitxa:

Títol: La noia ocell
Autor: Sandy Stark-McGinnis
Edita: Blackie Books
Tradueix: Xavier Pàmies
Pàgines: 192
ISBN: 9788417552800
Preu: 16,90€

Puntuació peluda 😻😻😻😻😻