Actualigat

La librería del señor Livingstone, de Mónica Gutiérrez

La librería del señor Livingstone va caure a la pila de llibres gairebé per casualitat. Així, de primeres, el que ens va agradar va ser el títol i la portada. Després, llegint ressenyes vam descobrir que la novel·la transcorre a Londres i que la seva autora és barcelonina. Per acabar-ho de rematar, l’argument gira al voltant de l’Agnes, una barcelonina que fuig a Londres buscant fer realitat el seu somni de treballar en un museu i acaba a Moonlight Books, una petita llibreria regentada pel senyor Livingstone.

Londres, museus, llibreries, una noia que es fa llibretera… Tenia tots els números per agradar-nos.

Literatura feelgood. Històries sense complicacions que podrien ser el dia de qualsevol de nosaltres.

Es defineix la literatura feelgood com aquelles històries sense pretensions, que no expliquen vides ni fets extraordinaris, que giren en el dia a dia dels protagonistes i que aconsegueixen fer-nos sentir bé amb les seves aventures, provocant un somriure des del principi fins al final del llibre. I, tot i que no som grans consumidors d’aquest tipus d’històries, el cert és que, de vegades, va bé llegir-ne alguna que ens faci oblidar els maldecaps del dia a dia i que ens faci recuperar l’esperança en una vida millor.

I amb els mesos que ens ha tocat viure, què millor, no?. Abans vèiem “Tienes un e-mail” o “Algo para recordar”, ara llegim La librería del señor Livingstone.

Però tornem a Londres i a l’Agnes. I és que després d’uns mesos de recerca sense resultats i quan ja està a punt de comprar el bitllet de tornada a Barcelona, l’Agnes troba Moonlight Books, una llibreria petita, d’aquelles que tots tenim al cap després d’haver vist “Notting Hill”, amb un llibreter rondinaire, el senyor Livingstone -un pou de coneixements literaris, amb respostes per a tot, i ensisador- que, encara que no ho vol reconèixer, necessita una ajudant i acaba oferint-li feina a l’Agnes el dia que ella apareix a la llibreria perduda i xopa per la pluja. 

L’univers de Moonlight Books el completen una editora de qui el llibreter n’està enamorat, un nen que somia ser astronauta anomenat Oliver Twist – sí, sí com el nen de Dickens- amb una mare massa ocupada per tenir-ne cura i que passa més hores a la llibreria que a casa, un policia d’Scotland Yard que es veu involucrat en la recerca d’un diari del segle XIX, i tota una sèrie de clients habituals de la llibreria ben curiosos. 

L’autora

Mónica Gutiérrez és l’autora d’aquesta novel·la i és la cara darrere el blog Serendipia. Es defineix com escriptora, historiadora, periodista, professora, alumna, lectora recalcitrant, viatgera, somniadora, despistada… també és l’autora d’altres quatre novel·les i experta en feelgood.

Fitxa:

Títol: La librería del señor Livingstone
Escriu: Mónica Gutiérrez
Edita: Ediciones B
ISBN: 9788466668569
Pàgines: 288
Preu: 18,90 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻