Actualigat

La filadora de boira, d’Agnes de Lestrade i Valeria Docampo

La setmana passada va sortir a la venda La filadora de boira, el nou àlbum d’Agnès de Lestrade i Valeria Docampo que publica Tramuntana Editorial en català i castellà. Segurament, coneixeu les autores per un altre àlbum deliciós, La fàbrica de les paraules que també trobareu al catàleg de Tramuntana.

A La filadora de boira coneixerem la Rosa, una nena que viu en un país tot cobert per una boira i que serveix als seus habitants per viure d’esquena a tot allò que no els agrada, fent honor a la saviesa popular que en castellà fa referència a vels espessos i en català ens convida a passar pàgina, full o a treure’ns un problema de la barretina. 

En tot cas, la Rosa de la boira en fa catifes, cortines, envelats i els habitants d’aquest país els aprofiten per amagar fets tristos, amargants o que els porten un mal record.

Però un bon dia, la Rosa rep una carta del seu pare, a qui creia perdut. Una carta que ho canviarà tot, perquè la Rosa començarà a veure les coses d’una altra manera, més lluminosa, més alegre i que li farà canviar també la raó de ser de la seva feina com a filadora perquè ajudarà els habitants del seu país a veure la llum i les noves oportunitats d’una altra manera.

Les fantàstiques il·lustracions de Valeria Docampo que complementen el text d’Agnès de Lestrade passen dels colors tristos a uns colors lluminosos que transmeten l’alegria i l’esperança que la protagonista experimenta. I no només això, perquè s’ha utilitzat paper de diferents textures que ajuden a veure la boira que és també una protagonista més d’aquesta preciosa història. 

Les autores

Agnès de Lestrade va néixer al 1964. Viu al camp a la vora del Garona, on ha creat cançons per plorar. Tocava l’acordió per molestar als seus veïns i ha portat al món a dos germanets amb qui prova de tot. Escriptora de llibres per a infants des de 2003, també es dedica al periodisme.

Valeria Docampo va començar a dibuixar impulsada pel desig de capturar la poesia de la quotidianitat. Nascuda a Buenos Aires, la seva formació acadèmica es va centrar inicialment en Belles Arts i després es va graduar a la Universitat de Buenos Aires amb un títol en Disseny Gràfic i Comunicació Visual, on va exercir com a professora. Des de 2006 s’ha dedicat a la il•lustració de contes infantils.

Fitxa:

Títol: La filadora de boira
Escriu: Agnes de Lestrade
Edita: Tramuntana
ISBN: 9788417303754
Pàgines: 56
Preu: 15,00 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻😻