La botiga de vides, d’Adrià Aguacil

Una gran estrena per Adrià Aguacil, mereixedora del premi ciutat de Badalona de narrativa juvenil 2020

Una gran estrena per Adrià Aguacil, mereixedora del premi ciutat de Badalona de narrativa juvenil 2020

Us imagineu un lloc on poguéssiu triar i emportar-vos posada una vida completament diferent a la vostra? Això és La botiga de vides que Adrià Aguacil ha creat i amb la que ha guanyat el Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil del 2020.

Imagineu, sou adolescents, amb una vida normaleta d’acord amb la majoria de la gent, aneu a l’institut, porteu ulleres i ortodòncia, no sou la persona més popular de la classe i fins i tot patiu algun que altre episodi d’assetjament i burles per part dels companys de classe. Així és la Júlia, la protagonista d’aquesta història, que també pateix les conseqüències d’una crisi econòmica en la pell dels seus pares. 

I ara, imagineu que teniu la possibilitat de viure la vida de la persona que més admireu i que esteu convençuts que està plena d’alegries, diners, comoditats, tot allò que esteu convençuts que us falta. Doncs això és el que li passa a la Júlia que, enmirallada en la vida d’una de les seves companyes de classe, troba la seva vida en venda i decideix comprar-la pensant que serà molt més feliç que continuant vivint la seva pròpia vida.

Aquest és el plantejament que Adrià Aguacil proposa en aquesta novel·la destinada a lectors adolescents. Una idea que podria semblar que no és original i que ens podria recordar el Quin dia tan bèstia! de la Mary Rodgers o la pel·lícula Big, amb un joveníssim Tom Hanks. 

Sí, però no. 

A mida que anem avançant descobrim un argument que ens permetria parlar de moltes coses amb els adolescents que tenim al nostre voltant, però sobretot de la gran qüestió: que les aparences enganyen i no tot és el que sembla; que l’èxit implica esforç i sacrifici i de vegades, dolor i llàgrimes. Però sobretot de l’autoconfiança, de creure en nosaltres mateixos i de la importància d’acceptar-nos, estimar-nos i cuidar-nos. 

L’autor

Adrià Aguacil té tot just vint anys i aquesta és la seva primera novel·la, i no ens queda res més que felicitar-lo pel premi aconseguit. Però sobretot per plantejar d’aquesta manera original i divertida uns temes molt actuals, dels que no sempre és fàcil parlar i que poden donar molt de joc per debatre a les aules o entre les famílies. 

Podeu llegir un fragment de La botiga de vides, aquí.

Compra’l a Libelista per ser bona persona
Demana’l el llibre per Miautsapp
Truca la llibretera peluda
La botiga de vides, d’Adrià Aguacil

Fitxa:

Títol: La botiga de vides
Escriu: Adrià Aguacil
Edita: Animallibres
ISBN: 9788417599942
Pàgines: 152
Preu: 9,70 euros

Puntuació peluda

😻😻😻😻

El Gat Pelut us presenta la fitxa del llibre!
Torna al blog pelut