Actualigat

La botiga de vides, d’Adrià Aguacil

Us imagineu un lloc on poguéssiu triar i emportar-vos posada una vida completament diferent a la vostra? Això és La botiga de vides que Adrià Aguacil ha creat i amb la que ha guanyat el Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil del 2020.

Imagineu, sou adolescents, amb una vida normaleta d’acord amb la majoria de la gent, aneu a l’institut, porteu ulleres i ortodòncia, no sou la persona més popular de la classe i fins i tot patiu algun que altre episodi d’assetjament i burles per part dels companys de classe. Així és la Júlia, la protagonista d’aquesta història, que també pateix les conseqüències d’una crisi econòmica en la pell dels seus pares. 

I ara, imagineu que teniu la possibilitat de viure la vida de la persona que més admireu i que esteu convençuts que està plena d’alegries, diners, comoditats, tot allò que esteu convençuts que us falta. Doncs això és el que li passa a la Júlia que, enmirallada en la vida d’una de les seves companyes de classe, troba la seva vida en venda i decideix comprar-la pensant que serà molt més feliç que continuant vivint la seva pròpia vida.

Aquest és el plantejament que Adrià Aguacil proposa en aquesta novel·la destinada a lectors adolescents. Una idea que podria semblar que no és original i que ens podria recordar el Quin dia tan bèstia! de la Mary Rodgers o la pel·lícula Big, amb un joveníssim Tom Hanks. 

Sí, però no. 

A mida que anem avançant descobrim un argument que ens permetria parlar de moltes coses amb els adolescents que tenim al nostre voltant, però sobretot de la gran qüestió: que les aparences enganyen i no tot és el que sembla; que l’èxit implica esforç i sacrifici i de vegades, dolor i llàgrimes. Però sobretot de l’autoconfiança, de creure en nosaltres mateixos i de la importància d’acceptar-nos, estimar-nos i cuidar-nos. 

L’autor

Adrià Aguacil té tot just vint anys i aquesta és la seva primera novel·la, i no ens queda res més que felicitar-lo pel premi aconseguit. Però sobretot per plantejar d’aquesta manera original i divertida uns temes molt actuals, dels que no sempre és fàcil parlar i que poden donar molt de joc per debatre a les aules o entre les famílies. 

Podeu llegir un fragment de La botiga de vides, aquí.

Fitxa:

Títol: La botiga de vides
Escriu: Adrià Aguacil
Edita: Animallibres
ISBN: 9788417599942
Pàgines: 152
Preu: 9,70 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻