Actualigat

Jefferson, de Jean-Claude Mourlevat

Poc abans del confinament, l’editorial Nórdica ens va fer arribar a la llibreria una edició no venal de Jefferson. Al nostre parer, Nórdica és una d’aquelles editorials en les que confies gairebé a cegues, especialment, en la seva col·lecció infantil. Un parell de dies després, el Covid19 ens enviava cap a casa i el Jefferson passava a formar part de la pila dels llibres pendents, i ara, a poc d’acabar l’estiu, li ha arribat el torn.

El llibre es presenta amb una il·lustració del protagonista d’aquesta història sota la pluja -tristot- i te’l mires i fa venir moltes ganes de saber què ens hi trobarem. L’enquadernació és de les que fa goig també, tapa dura, paper ferm i preciosos dibuixos que complementen el text que fan que l’atracció i l’interès a llegir-lo vagi creixent.

En Jefferson és un entranyable eriçó que un bon dia es veu involucrat en la mort del perruquer del poble dels animals, el teixó Edgar, que apareix apunyalat a la barberia. Per un malentés, en Jefferson és acusat de l’assassinat i fuig del país del animals per viure una aventura amb el seu amic Gilbert amb la intenció d’aclarir i trobar l’autèntic culpable de la mort del teixó.

Al llarg d’aquesta aventura en Jefferson i en Gilbert travessaran la frontera i aniran al país dels humans on coneixeran un munt d’amics i, tots plegats, descobriran que l’Edgar amagava un secret i que és per això perquè ha acabat mort. No us podem explicar aquest secret, però sí us podem dir que la història ens farà reflexionar sobre el comportament dels humans amb els animals i els desequilibris que existeixen en aquest comportament. 

Us deixem la nota que inicia aquesta bonica història:

“El país on comença aquesta història l’habiten animals que caminen drets, parlen, poden agafar prestats llibres de la biblioteca, enamorar-se, enviar missatges pel mòbil i anar a la perruqueria. El país veí l’habiten éssers humans, que són els animals més intel·ligents”

Recomanem Jefferson. És una molt bona lectura per a nens a partir dels 9 anys i, en general, per a tothom que vulgui fer una petita reflexió sobre el paper que hem tingut, tenim i tindrem els humans en el devenir del planeta. Jefferson és entreteniment, diversió, aventura i, per descomptat, amor pels animals.

Fitxa:

Títol: Jefferson
Escriu: Jean-Claude Mourlevat
Edita: Nórdica
ISBN: 9788418067433
Pàgines: 250
Preu: 19,50 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻