Actualigat

I van passar tants anys, de Natàlia Cerezo

Aquesta setmana hem llegit I van passar tants anys, de Natàlia Cerezo. Tot just va arribar ens hi vam posar de seguida, fa uns anys, quan :Rata_ va publicar el primer llibre d’aquesta jove escriptora, el seu debut literari va acabar a la llista de pendents de llegir -aquella que no s’acaba mai- i ara no voliem que tornés a passar perquè ens havien parlat molt i molt bé. 

En aquesta ocasió, Natàlia Cerezo fa un canvi de gènere deixant enrere els relats i provant amb la novel·la i, en la nostra humil opinió, se’n surt molt bé. Escriu sobre un temps passat en el que coneixem a la Caterina, la protagonista de la novel·la, quan tot just ha fet els vint anys.

Sinopsi

Caterina és una noia nascuda en una masia aïllada de l’interior de Catalunya que inicia una nova vida en una ciutat industrial del Vallès. Allà, entre la fàbrica i el teatre amateur, anirà descobrint el gust agredolç de la vida, es casarà i viurà en una casa modesta construïda per Gustau, el seu marit, un home senzill i tossut que despertarà en la Caterina uns sentiments cada cop més foscos.

La història de la Caterina il·lustra uns esdeveniments històrics viscuts al Vallès Occidental, les tràgiques riuades de setembre de 1962.

I van passat tants anys ens ha agradat molt. La història ens va enganxar molt i la vam llegir d’una tirada tot i que som plenament conscients que cal donar-li més temps. I és que llegir la vida de la Caterina fa sorgir emocions i sentiments sense pressa però sense pausa, com el corrent tranquil d’un riu, sense arribar a sortir de mare. Estem convençudes que una segona lectura -que no trigarà a caure- ens desvetllarà molts més detalls. 

L’autora

Natàlia Cerezo va publicar el seu primer llibre de relats A les ciutats amagades amb poc més de trenta anys i va aconseguir una molt bona recepció entre els crítics i experts. El llibre es va publicar el 2018 originariament en català i la seva traducció En las ciudades escondidas va rebre el premi El Ojo Crítico de RNE de Narrativa. A les ciutats amagades també ha estat traduïda a l’italià i l’anglès.

Fitxa:

Títol: I van passar tants anys
Escriu: Natàlia Cerezo
Edita: :Rata_
ISBN: 9788416738045
Pàgines: 120
Preu: 17,50 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻