Actualigat

Éric Battut i els contes del ratolinet

Aquest dissabte 8 de febrer hem rebut la contacontes Núria Clemares per una sessió de contes sobre enganyifes. Una sessió que, per cert, ha estat molt divertida i entretinguda al llarg de la qual hem conegut els contes de Lilli Messina L’avi i en Pep i L’avi és l’avi publicats per Takatuka Editorial, i La broma, d’Éric Battut, publicat per Kókinos.

I aprofitant l’activitat d’avui, volem parlar d’un dels àlbums d’aquest prolífic autor francès que fins ara ha vist com li publicaven unes cent obres, la majoria per a infants, lamentablement, no tot ha estat traduït aquí. 

L’àlbum del que us parlarem és El secreto, un conte que farà les delícies dels més petits. Explica la història d’un ratolinet que un bon dia troba una poma i l’enterra com un gran secret. Diferents animalets van preguntant al ratolinet què amaga, però ell sempre respon que no revelarà mai el seu secret. El que no sap el ratolinet és que a la seva esquena, on està enterrada la poma, va creixent una planta que es converteix en un formós pomer del que finalment cauen un munt de pomes i s’acaba revelant el secret del ratolinet.

Una estructura repetitiva i una il·lustració molt senzilla amb un fons blanc que fa concentrar la mirada és tot el que Éric Battut necessita per fer d’aquest conte una gran història, molt visual i divertida que estem segurs agradarà molt als més petits que podran participar de la lectura repetint les frases dels diferents personatges.

Recomanem molt aquest conte, igual que la resta d’històries d’aquest ratolinet com ¡Oh! La luna, ¡Buen provecho!, La avellana o La broma, tots ells publicats a Kókinos. I sapigueu que també podeu trobar contes d’aquest escriptor il·lustrador a Tramuntana Editorial, El meu gran amic, o Libros del Zorro Rojo, Tots menys un. 

Esperem que us agradin!

Fitxa:

Títol: El secreto
Autor: Eric Battut
Editorial: Kókinos
Pàgines: 32
ISBN: 978-84-88342-89-8
Preu: 12,00€

Puntuació peluda 😻😻😻😻