Actualigat

Els secrets de Heap House, de Edward Carey

La família Iremonger ha viscut durant generacions a HEAP HOUSE, una laberíntica mansió, on les jerarquies i els matrimonis els venen imposats. A les plantes superiors hi viu la família; a les inferiors, el servei. Al voltant de la mansió hi ha els CÚMULS: piles de brossa que ve de tot Londres i s’estén fins on arriba la vista. Tots els membres de la família perpetuen una tradició, la de viure lligats a un OBJECTE DE NAIXEMENT que han de protegir amb la vida. Els objectes sembla que murmuren alguna cosa, però només en Clod Iremonger, l’ESCOLTADOR, és capaç de sentir-los.

L’arribada de la Lucy Pennant, una nova minyona de la mansió, ho canviarà tot. Perquè a l’horitzó de Heap House s’endevina una gran tempesta. I tots els secrets de la família Iremonger estan a punt de saltar pels aires per sempre.

Els Secrets de Heap House ens submergeix en un món fascinant i misteriós, on les paraules es barregen amb la imaginació de manera encantadora. L’autor teixeix una història única que captiva els lectors des de la primera pàgina fins a l’última. La narrativa de Carey és rica en detalls i ens transporta a Heap House, una mansió peculiar plena de secrets i excentricitats. Els personatges, que van des dels extravagants fins als enigmàtics, donen vida a aquest univers particular. A través dels seus ulls, descobrim els misteris amagats dins els racons foscos de la casa.

El ritme de la història és fascinant i, tot i que en ocasions pot semblar melancòlic, aconsegueix mantenir una tensió constant. Les subtrames es van desplegant amb habilitat, creant un teixit enrevessat de relacions i esdeveniments que us mantindran enganxats a la història fins al final. I fins i tot Heap House es converteix en un personatge més dins de la trama. Les descripcions minucioses dels escenaris i dels personatges fan que la lectura sigui una experiència única.

Els Secrets de Heap House és més que una simple història; és una exploració de la condició humana, dels somnis i dels temors, tot embolicat en una atmosfera màgica. És un llibre que et fa reflexionar mentre t’endinses en aquest món peculiar i intrigant.

Per als amants de la literatura fantàstica i els llibres que desafien les expectatives, Els Secrets de Heap House és una lectura obligada. Edward Carey ha creat una obra  que perdurarà a la ment dels lectors molt temps després d’haver girat l’última pàgina. Quedareu decebuts al final i és que Els Secrets de Heap House és la primera part de la Trilogia Iremonger i malauradament, encara no han sortit al mercat la segona i tercera parts.

L’autor: Edward Carey

Va néixer a Anglaterra, durant una tempesta de neu en el sí d’una família de mariners i soldats. Les seves grans vocacions són sens dubte l’escriptura i la il·lustració. Segons ell mateix sempre dibuixa els personatges sobre els quals escriu, encara que sovint les il·lustracions contradiuen l’escriptura, i viceversa. També és extremadament exhaustiu a l’hora de documentar-se per a les obres. Little, la seva biografia novel·lada de Madame Tussaud, va ser escrita només després de treballar al museu de cera.

Durant el confinament per la Covid19 va posar en marxa el projecte Una il·lustració diària, que va acabar allargant-se gairebé dos anys. Ningú no posa en dubte la incombustible paciència de Carey. La Trilogia Iremonger, la seva obra més important, li ha costat d’escriure prop d’una dècada. Aquesta va néixer de la nostàlgia que sentia vivint a Texas, i que el va portar a establir la seva història a l’Anglaterra victoriana.