Actualigat

Els pòstits del senyor Nohisoc, de Tina Vallès

Per als lletraferits de la Literatura Infantil i Juvenil, el premi Folch i Torres sempre és motiu d’alegria i, amb Els pòstits del senyor Nohisoc s’ha confirmat, un cop més que el jurat d’aquest premi té molt bon gust i criteri per triar el manuscrit guanyador.

A l’edifici on viu la Clàudia acaba d’arribar un nou veí que s’instal·la al seu mateix replà. La Clàudia, entusiasmada amb la idea d’aquest nou veí, es proposa descobrir qui és i a què es dedica i comença a deduir possibilitats pel contingut de les caixes que durant tot el dia van sortint del camió. Però alguna cosa passa i és que al cap d’una setmana, no li ha vist el pèl al veí i només té clara una cosa, que aquest veí té molts llibres i només es comunica mitjançant pòstits de color groc. 

Un bon dia, a l’escola reben l’encàrrec de fer un treball sobre la professió d’algú proper i la Clàudia es proposa fer-lo sobre la feina del seu nou veí, però hi ha un problema: com farà el treball si el Senyor Nohisoc només es comunica amb ella a través de pòstits?

A partir d’aquí, s’estableix una bonica amistat entre la Clàudia i el senyor Nohisoc que l’ajudarà a entendre perquè el seu veí prefereix evitar el contacte amb altra gent, i perquè hi ha -malauradament- molta altra gent que tenen el mateix problema que el Jacint -l’autèntic nom del senyor Nohisoc- i q Save ue necessiten pau i tranquil·litat, però sobretot comprensió i ajuda, per acabar de recuperar-se. 

No podem fer res més que felicitar la Tina Vallès per Els pòstits del senyor Nohisoc. Aquesta preciosa història d’amistat entre la Clàudia i el Jacint passa ja a formar part de la nostra vida i els dos protagonistes de la galeria de personatges carismàtics que acompanyen el Folch i Torres, juntament amb la Liang, el Nicolau Rouretort o l’inoblidable, però ja més llunyà, Pitus. 

Per a lectors a partir de 8 anys. El premi Folch i Torres és editat sota el segell de La Galera

L’autora

Tina Vallès és filòloga de formació i per viure escriu, tradueix i corregeix. Entre d’altres, ha publicat reculls de relats com El parèntesi més llarg, guanyador del Premi Mercè Rodoreda l’any 2012 i ha entusiasmat lectors i crítica amb La memòria de l’arbre que s’ha traduït ja a 13 llengües.

Fitxa:

Títol: Els pòstits del senyor Nohisoc
Escriu: Tina Vallès
Edita: La Galera
ISBN: 9788424669560
Pàgines: 192
Preu: 14,90 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻