Actualigat

Els àngels em miren, de Marc Pastor

Els àngels et miren, Abraham Corvo, i el diable et parla. Un assassí campa lliure per Barcelona. I només tu el pots detenir. Dues noies joves sense aparent connexió són localitzades mortes en el que sembla un assassinat ritual: capiculades, amb la llengua arrencada i amb idèntic tatuatge a l’esquena. Unes ales petites al clatell. Els Mossos d’Esquadra, enmig d’una situació política convulsa, engegaran una complicada investigació. Els pocs sospitosos que aconsegueixen identificar són també víctimes d’unes ànsies de revenja que semblen no tenir aturador.

El retorn de Marc Pastor a la novel·la negra no ens ha decebut. El seu estil és molt particular i la barreja d’assassinats en un context fictici però al mateix temps actual i amb certa dosi de fantasia és digne de ser reconegut. 

La trama se situa en una Barcelona que forma part de la república independent de Catalunya que sí va fer efectiva (i mantenir) la declaració d’independència després del referèndum del 2017. 

El personatge principal, l’Abraham Corvo, un caporal del cos dels Mossos d’Esquadra mulat i que destaca, entre altres coses per les seves capacitats sobrenaturals, haurà de resoldre uns assassinats a priori no relacionats entre si en una Barcelona que és molt més propera als seus habitants de sempre que al turista, ja que els espais que hi surten són més del dia a dia que d’una estada curta, lluny del centre de la ciutat i amb escenaris com Cornellà, el Prat de Llobregat o Molins de Rei.

Trobarem en Corvo molt ben acompanyat, per més d’una trentena de personatges que tindran el seu pes a la narració i que no hi apareixen només per fer bonic. Alguns d’ells ja els vam conèixer a Bioko o L’any de la plaga i sembla que els tornarem a trobar en la propera novel·la de Marc Pastor, El vol de l’òliba.

Per totes aquestes coses ens ha agradat Els àngels em miren, perquè hem trobat una narració ràpida, entretinguda, no tradicional, amb punts de fantasia i perquè no cal marxar ben lluny per trobar novel·la negra ben feta, també en tenim a casa nostra i cal que l’aprofitem.

Podeu fer-ne un tast aquí

Fitxa:

Títol: Els àngels em miren
Escriu: Marc Pastor
Edita: Amsterdam
ISBN: 9788416743896
Pàgines: 432
Preu: 20,50 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻