Actualigat

El intercambio de John Grisham

A la llibreria El Gat Pelut, hem seguit amb entusiasme la carrera de John Grisham des de fa molts anys. La tapadera, El Client, El jurat i Temps per matar han estat pilars fonamentals en la nostra joventut lectora. Així, quan vam saber de la publicació de El intercambio, la seva continuació de The Firm, les nostres expectatives eren altíssimes.

El intercambio se situa quinze anys després dels esdeveniments de la primera novel·la, amb Mitch McDeere i Abby com a protagonistes centrals. La trama ens porta a una intricada xarxa d’intrigues polítiques i conspiracions quan una col·lega de Mitch és segrestada a Líbia. La premissa és atractiva, però no ens ha emocionat, creiem que la narrativa no aconsegueix mantenir el suspens i l’emoció o com a mínim és irregular.

Ens ha fallat la falta de desenvolupament dels personatges, potser perquè encara tenim el record de La Tapadera, ens sembla que en Mitch i l’Abby, que havien estat figures memorables, aquí semblen plans i desconnectats. Les descripcions detallades però irrellevants de viatges, reunions i àpats alenteixen la història, diluint la tensió i la intriga. A més, el final és anticlimàtic, ens hem passat la segona meitat del llibre esperant un gir de guió que finalment no ha arribat.

Conclusió

Ens ha fet molta pena no gaudir tant d’aquesta novel·la com dels anteriors treballs de Grisham. Potser per als nous lectors, El intercambio pot oferir alguns moments entretinguts, però per als fans de sempre, aquesta continuació no arriba a l’altura dels clàssics que tant hem estimat. A veure, que tot això és una opinió personal, no serà la primera vegada que a nosaltres no ens agrada un llibre i a la resta de la humanitat sí, o al revés.

I al tanto, que John Grisham no serà un exiliat a El Gat Pelut, nosaltres seguirem recordant i defensant amb molt d’afecte els seus primers èxits i és que molts d’ells van marcar la nostra joventut lectora.

Per a més informació sobre l’obra de John Grisham, podeu visitar la seva pàgina oficial.

Descobriu altres ressenyes de llibres emocionants al nostre blog 📚✨