Actualigat

El Gat Pelut i la Campanya Val Escolar, alguns aclariments

El Gat Pelut està adherit a aquesta campanya?
Sí, per descomptat. Participem de moltes de les iniciatives que es proposen des de les entitats sempre que afavoreixin el comerç de proximitat i les famílies i infants que ens veniu a veure, aquest cop, no serà diferent.

Què és la campanya Val Escolar i quina vigència té?
És una campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’atorgar un ajut de 100 euros en concepte de material escolar a alumnes de primària de centres educatius sostinguts amb fons públics.
La campanya s’inicia en el moment d’enviar els vals als domicilis dels infants, previst a inicis de juliol, i s’acaba el 30 de novembre de 2023.

Quin material es pot comprar amb aquest val?

Es pot comprar material escolar en un sentit ampli, és a dir, elements d’escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius. També es poden adquirir llicències de continguts educatius digitals.

No es pot comprar roba, calçat, ni tampoc material electrònic com ordinadors portàtils, tauletes o videojocs.

Però a El Gat Pelut habitualment no teniu material escolar o llibres de text… 
Cert, però com bé sabeu, sí que demanem i portem llibres que no tinguem a la llibreria en aquell moment, per tant, ara farem el mateix. Si veniu amb la llista dels llibres de text o del material que us demanen a l’escola, prendrem nota, ho demanarem i us avisarem quan ho rebem. Us ho posarem en una bossa ben xula i us ho podreu emportar cap a casa.

Com es fan servir els vals?

Cada alumne disposa de dos vals de 50 euros de descompte que pot bescanviar als establiments adherits a la campanya. Cada val es pot utilitzar una sola vegada.

Si l’import de la compra supera els 50 euros amb l’ús d’un val o els 100 euros amb l’ús de dos vals, la persona beneficiària haurà d’abonar la diferència. Si l’import de la compra no supera els 50 euros amb l’ús d’un val o els 100 euros amb l’ús de dos vals, l’establiment no abonarà la diferència.

Abans del pagament, la persona usuària ha d’ensenyar a la persona que l’està atenent el val o els vals (en paper o mitjançant un dispositiu mòbil). Els vals són personals i intransferibles, i l’establiment comprovarà que són vàlids mitjançant un web de gestió.

La persona usuària ha de pagar l’import de la compra menys la quantitat corresponent al valor del val o dels vals que bescanviï.

Ja ho veieu! Ara només cal que espereu que arribin els vals i podreu venir a bescanviar-los a la llibreria. I si els infants que els rebin van a escoles que de sempre faciliten el material escolar o no treballen amb llibres de text o els socialitzen… Penseu que teniu 100 euros per ampliar les seves biblioteques a casa amb un munt de llibres ben interessants.

Així que… a gaudir-ne!!

Us esperem a la llibreria #Peluts!