Actualigat

Dones valentes, de Txell Feixas Torras

La periodista Txell Feixas Torras presenta un llibre compendi d’històries reals que ha conegut al llarg de la seva etapa com a corresponsal de la CCMA a l’Orient Mitjà, amb base a Beirut. 

Les diferents històries posen nom a dones que s’han atrevit a trencar les normes als països on viuen com el Líban, Síria, el Kurdistan o l’Afganistan… Duríssims relats com el que fa la Laia, una doctora de Metges sense Fronteres a l’Afganistan que ens explica la història de la Khadija una dona que en el moment del part li suplica que si la criatura és un nen faci el que calgui, però que si és una nena no la salvi. 

O la història de la Benchymer, una dona que treballa de minyona per a una família que pot abusar d’ella tant com consideri fins al punt de fer-la treballar 20 hores al dia o cedir-la als homes de la família com a objecte sexual. 

Les 13 dones protagonistes d’aquest llibres són per damunt de tot, lluitadores. Totes elles han decidit jugar-se la vida per canviar unes normes -escrites o no- que degraden les dones pel simple fet de ser-ho, que pateixen violacions i també el rebuig de la comunitat i la pròpia família per haver permés la violació. 

Totes i cadascuna d’aquestes històries cauen com una bufetada i Txell Feixas Torras les explica com ho fa quan la veiem a la tele, amb rigor i sense amagar una realitat que fereix però que cal conèixer, perquè sense ajuda, si no en som conscients, no es podrà canviar.

Recomanem Dones valentes i us emplacem a llegir també l’entrevista que Vilaweb va fer a aquesta periodista amb motiu de la presentació del llibre.

Fitxa:

Títol: Dones valentes
Escriu: Txell Feixas Torras
Edita: Ara Llibres
ISBN: 9788417804329
Pàgines: 176
Preu: 17,50 euros

Puntuació peluda 😻😻😻