Actualigat

Dignos de ser humanos, de Rutger Bregman

Hem llegit Dignos de ser humanos, de Rutger Bregman i aquí us deixem la nostra impressió.

En aquests temps en què sembla que l’home com a espècie és incapaç de comportar-se sense fer mal a d’altres homes, animals o el planeta en general, Rutger Bregman ens obre una escletxa d’optimisme cap a la nostra pròpia humanitat amb Dignos de ser humanos, Ed. Anagrama (La humanitat, Ed. Empúries). A través d’una prosa eloqüent i provocadora, l’autor planteja una sèrie de qüestions crítiques sobre la nostra naturalesa i les estructures socials que ens envolten.

Bregman explica que potser no és cert que l’home és dolent, si no que és sovint la informació esbiaixada i molt més sovint les xarxes socials i els interessos polítics i econòmics els que ens ho fa pensar, perquè en realitat hi ha centenars d’exemples que demostren que l’home és molt més bondadós del que a priori pot semblar i a través d’exemples històrics i estudis contemporanis, l’autor defensa la idea que la cooperació i la solidaritat són forces fonamentals que impulsen la nostra evolució.

Una crida a la reflexió i l’acció

El llibre destaca temes com la renda bàsica universal i proposa alternatives basades en exemples reals que ja s’han posat en pràctica amb èxit, com els pressupostos participatius que s’han incorporat als governs de diverses ciutats i desmunta els mites sobre la naturalesa egoista i competidora de l’ésser humà, que malgrat tot és capaç de grans accions solidàries com les actuacions per ajudar als damnificats per terratrèmols i tempestes arreu del món.

📚💡 Una lectura que et fa qüestionar, que et fa pensar més enllà del que sembla evident a primera vista. Rutger Bregman ens convida a explorar les possibilitats d’un món on la confiança i la col·laboració poden ser les forges d’un futur més prometedor. Una obra que ressona i que deixa una empremta profunda. Recomanat per aquells que busquen una perspectiva fresca i optimista sobre la condició humana.

L’autor: Rutger Bregman

Rutger C. Bregman és un historiador i autor popular holandès. Ha publicat quatre llibres sobre història, filosofia i economia, entre ells Utopia for Realists: How We Can Build the Ideal World, que ha estat traduït a trenta-dos idiomes. El seu treball ha estat publicat a The Washington Post, The Guardian i la BBC.