Actualigat

2 d’abril – Dia Internacional del llibre infantil i juvenil

El proper 2 d’abril, celebrarem amb alegria i entusiasme el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil en commemoració de l’aniversari de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, nascut el 2 d’abril de 1805.

Andersen és reconegut mundialment per les seves històries atemporals i contes de fades que han captivat generacions de lectors infantils i juvenils. La seva contribució a la literatura infantil i juvenil és immensa, i el seu llegat continua inspirant i emocionant nens i adults arreu del món. En honor a la seva vida i obra, aquest dia se celebra com a homenatge als autors, il·lustradors i llibres destinats als més petits, reconeixent la importància de la literatura en el desenvolupament i enriquiment dels infants i joves.

És una ocasió especial que ens recorda la importància de fomentar la lectura entre els més joves i reconèixer el valor inestimable de la literatura destinada a ells.

Com a llibreria especialitzada, ens sentim compromesos a proporcionar un espai on els nens i joves puguin descobrir la màgia de la lectura i deixar-se portar per les històries meravelloses que els ofereixen els llibres.

La literatura infantil i juvenil no només entreté i educa, sinó que també alimenta la imaginació, fomenta la creativitat i estimula el pensament crític. És a través d’aquestes pàgines que els joves lectors poden explorar noves perspectives, comprendre millor el món que els envolta i descobrir-se a ells mateixos.

Algunes recomanacions per al Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

Per celebrar aquest dia tan especial, volem compartir amb vosaltres alguns llibres imprescindibles per als nens i joves lectors, incloent també alguns autors clàssics:

  1. “Bona Nit, Lluna” de Margaret Wise Brown. “Bona Nit, Lluna” és un llibre clàssic que ha captivat generacions de lectors infantils amb la seva història tendra i les seves il·lustracions evocadores. És una història simple i encantadora que segueix un conillet que es prepara per dormir, acomiadant-se de tots els elements del seu entorn.Bona nit, lluna

  2. “L’onada” de Suzy Lee: Aquesta obra captivadora, sense paraules, ens transporta a una experiència visual i emocionant que captarà l’atenció dels petits lectors. “L’Onada” narra la història d’una nena que gaudeix d’una jornada a la platja, on s’enfronta a les onades del mar. Les il·lustracions de Suzy Lee, simples però expressives, capturen els moviments i les emocions amb gran detall i bellesa. A través d’aquest llibre, els nens poden explorar la relació entre la natura i les emocions humanes, mentre gaudeixen de la bellesa de les il·lustracions i deixen volar la seva imaginació.
  3. “Com ensinistrar un drac” de Cressida Cowell: “Com ensinistrar un drac” narra la història d’un jove viking, Singlot Sardina Terrible III, que esdevé amic d’un drac enemic de la seva tribu. Malgrat la seva naturalesa covarda, Hipo es veurà obligat a demostrar el seu valor per protegir a la seva tribu i als dracs dels perills que els amenacen.Com ensinistrar un drac
  4. “Cor de tinta” de Cornelia Funke: “Cor de Tinta” és una novel·la emocionant que segueix les aventures de Meggie Folchart, una jove amb un pare capaç de fer realitat els personatges dels llibres amb només llegir en veu alta. Quan el pare de Meggie desencadena involuntàriament uns personatges malvats d’un llibre misteriós, ella haurà de lluitar per salvar a la seva família i als personatges ficticis que han pres vida.Cor de tinta
  5. “Vint mil llegües de viatge submarí” de Jules Verne: “Vint mil llegües de viatge submarí” és una obra mestra de la literatura de ciència-ficció i aventures que ha captivat lectores de totes les edats des del seu llançament al segle XIX. La història segueix les aventures del Professor Aronnax, el seu jove ajudant Ned Land i el capità Nemo a bord del submarí Nautilus mentre exploren els secrets del fons marí.
  6. “Matar un rossinyol”, de Harper Lee. “Matar un rossinyol” és una obra mestra de la literatura que explora temes profunds com la justícia, la innocència i el prejudici racial en el sud dels Estats Units durant la Gran Depressió. La història segueix les vides dels germans Scout i Jem Finch, que viuen a Maycomb, Alabama, i s’enfronten als prejudicis i les injustícies del seu temps, especialment en el cas d’un home negre injustament acusat de violació.Matar un rossinyol

Us convidem a celebrar aquest Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil fomentant la lectura entre els més petits i compartint amb ells el meravellós món dels llibres. La literatura té el poder de transformar vides i inspirar somnis, i no hi ha res més valuós que alimentar la passió per llegir des de ben petits.

Gràcies per formar part d’aquesta meravellosa celebració de la lectura!