Actualigat

A la cua de l’arca, de Papatheodoulou i Samartzi

Avui venim amb un àlbum que ens ha enamorat. Es tracta de A la cua de l’arca un àlbum editat per Kalandraka i creat per Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi.

Un parell de ratolins enamorats juguen al bosc i troben una cua llarga d’animals esperant. Rinoceronts, elefants, lleons, jirafes, guineus, tortugues… Mentre els ratolinets passegen entre les diferents parelles d’animals van sentint els comentaris i el que diuen els va canviant la cara i l’ànim. Què estarà passant?

El text d’Antonis Papatheodoulou que recorda el format còmic juga amb el doble sentit i les il·lustracions amb collage d’Iris Samartzi són dolces i en colors suaus que ens remeten a un passeig tranquil pel bosc. I és que cada cop de llegim de nou la història descobrirem petits detalls i contra sentits que no havíem detectat a la primera. La història es tanca amb una doble pàgina final que ens donarà la solució a l’enigma que viuen els ratolinets i no deixeu de fer una repassada a les guardes del llibre, hi ha molta informació amagada.

Els autors

Anthonis Papatheodoulou ha estudiat Animació i Llengua i Cultura Espanyola a la Universitat Oberta de Grècia. Ha publicat més de 40 llibres infantils. Ha rebut el Premi de Llibre Infantil de la revista Diavaso el 2011; el Premi Nacional Grec de Llibre Il·lustrat en 2011 i 2012, aquest últim amb una obra il·lustrada per Iris Samartzi; i el Premi de Llibre Il·lustrat de la secció grega de l’IBBY. Cinc títols de la seva autoria figuren en les llistes The White Ravens.

Iris Samartzi ha estudiat Disseny Gràfic i Interior, a més d’Il·lustració infantil. Treballa com a il·lustradora de llibres infantils i professora de dibuix en Educació Primària. Juntament amb el X Premi Internacional Compostela d’Àlbum Il·lustrat, ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Llibre Il·lustrat de la secció grega de IBBY el 2017, 2015 i 2012, aquest últim per un llibre amb text de Antonis Papatheodoulou. Una de les seves obres també figura a la Llista d’Honor IBBY 2014.

Fitxa:

Títol: A la cua de l’arca
Escriu: Antonis Papatheodoulou
Edita: Kalandraka
ISBN: 9788418558108
Pàgines: 36
Preu: 15,00 euros

Puntuació peluda 😻😻😻😻