A la cua de l’arca, de Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi

Els guanyadors del IX Premi Compostela tornen amb un divertit homenatge al teatre que juga amb els dobles sentits

Els guanyadors del IX Premi Compostela tornen amb un divertit homenatge al teatre que juga amb els dobles sentits

Avui venim amb un àlbum que ens ha enamorat. Es tracta de A la cua de l’arca un àlbum editat per Kalandraka i creat per Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi.

Un parell de ratolins enamorats juguen al bosc i troben una cua llarga d’animals esperant. Rinoceronts, elefants, lleons, jirafes, guineus, tortugues… Mentre els ratolinets passegen entre les diferents parelles d’animals van sentint els comentaris i el que diuen els va canviant la cara i l’ànim. Què estarà passant?

El text d’Antonis Papatheodoulou que recorda el format còmic juga amb el doble sentit i les il·lustracions amb collage d’Iris Samartzi són dolces i en colors suaus que ens remeten a un passeig tranquil pel bosc. I és que cada cop de llegim de nou la història descobrirem petits detalls i contra sentits que no havíem detectat a la primera. La història es tanca amb una doble pàgina final que ens donarà la solució a l’enigma que viuen els ratolinets i no deixeu de fer una repassada a les guardes del llibre, hi ha molta informació amagada.

Els autors

Anthonis Papatheodoulou ha estudiat Animació i Llengua i Cultura Espanyola a la Universitat Oberta de Grècia. Ha publicat més de 40 llibres infantils. Ha rebut el Premi de Llibre Infantil de la revista Diavaso el 2011; el Premi Nacional Grec de Llibre Il·lustrat en 2011 i 2012, aquest últim amb una obra il·lustrada per Iris Samartzi; i el Premi de Llibre Il·lustrat de la secció grega de l’IBBY. Cinc títols de la seva autoria figuren en les llistes The White Ravens.

Iris Samartzi ha estudiat Disseny Gràfic i Interior, a més d’Il·lustració infantil. Treballa com a il·lustradora de llibres infantils i professora de dibuix en Educació Primària. Juntament amb el X Premi Internacional Compostela d’Àlbum Il·lustrat, ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Llibre Il·lustrat de la secció grega de IBBY el 2017, 2015 i 2012, aquest últim per un llibre amb text de Antonis Papatheodoulou. Una de les seves obres també figura a la Llista d’Honor IBBY 2014.

Compra’l a Libelista per ser bona persona
Demana’l el llibre per Miautsapp
Truca la llibretera peluda
A la cua de l’arca, de Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi

Fitxa:

Títol: A la cua de l’arca
Escriu: Antonis Papatheodoulou
Edita: Kalandraka
ISBN: 9788418558108
Pàgines: 36
Preu: 15,00 euros

Puntuació peluda

😻😻😻😻

El Gat Pelut us presenta la fitxa del llibre!
Torna al blog pelut