Project Description

Fes click aquí per comprar el llibre online
El Gat Pelut us presenta la fitxa del llibre!

El hombre que salvó los cerezos, de Naoko Abe

El hombre que salvó los cerezos és la fascinant i desconeguda història del britànic que va lluitar per preservar els cirerers en flor japonesos.

Al Japó cada primavera la floració dels cirerers és una festa dels sentits, i tot un símbol de la cultura del país. El que gairebé ningú no sap és que si avui segueix viu aquest patrimoni de la humanitat és gràcies a un anglès anomenat Collingwood Ingram, i aquest llibre ens descobreix la seva història.

Ingram, fill d'una família rica, es va interessar en la seva adolescència per l'ornitologia, i l'entusiasme el va portar a viatjar al Japó per escoltar el cant dels ocells d'aquells paratges. Amb el temps va acabar abandonant la passió ornitològica i la va substituir per l'horticultura, i al país asiàtic va quedar fascinat per les múltiples varietats de cirerers, de les que es calcula que hi havia unes dues-centes cinquanta. Quan el 1919 es va instal·lar amb la seva família a Kent, va descobrir  que al jardí de la casa hi havia dos esplèndids cirerers japonesos, que va conrear amb cura.

El 1926 va emprendre un nou viatge al Japó a la recerca d'aquests arbres i va descobrir alarmat que, a causa de l'occidentalització i modernització del país i per la decisió d'apostar per una única varietat clonada, s'estava perdent la riquíssima diversitat de cirerers japonesos, inclòs l'espectacular Taihaku o «gran blanc». Ingram va dedicar la seva vida a salvaguardar aquests arbres i a protegir la tradició de la sakura (paraula japonesa per referir-se al cirerer florit) fins a la seva mort, ja centenari, el 1981.

Aquest és en part un llibre sobre botànica, però fonamentalment tracta sobre una passió i una obsessió, sobre la preservació d'un patrimoni estètic mitjançant una lluita callada i constant. Tracta també sobre la història de dos països i dues cultures; sobre el final del món victorià, en què va néixer Ingram el 1880, i sobre el convuls segle XX. La fascinant història d'un home enigmàtic i d'un arbre la floració del qual és d'una bellesa que admira el món sencer.

Autor: Naoko Abe Editorial: Anagrama 448 pàgines. Tapa tova. ISBN: 9788433980915 Preu: 21,90 €
compra el llibre online
Encarrega'l per Miautsapp i vine a buscar-lo
Torna al Gatàleg

Per què comprar els llibres via Libelista a El Gat Pelut

Som una llibreria de barri i pel nostre volum de venda i estoc a botiga, no podem tenir una botiga online, fer enviaments, etc.

Volem poder atendre els clients que passen per la llibreria a demanar consell pel seu nou llibre.

Libelista ens permet vendre qualsevol llibre, sigui en format físic o digital.

Només t'has de registrar i dir que la teva llibreria és El Gat Pelut.

Novegats